Recept jsme pro vás napřed navařili a vyzkoušeli a ručíme za prvotřídní chuťový zážitek! Dýňový džem je velice chutný a hodí se jak namazaný na chleba tak jako náplň do buchet.
Ingredience:
1 kg | dužiny dýně |
1 balení | Skořicový cukr Labeta |
1 balení | Želírovací cukr 2:1 Labeta |
citronová šťáva podle chuti | |
vhodné zavařovací skleničky s uzávěrem |
Postup:
- Dýni oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na menší kousky, které povaříme ve vodě několik minut do změknutí
- Rozvařené kousky dýně rozmixujeme, přidáme skořicový cukr Labeta, Želírovací cukr 2:1 Labeta a citronovou šťávu podle chuti
- Směs důkladně promícháme a za stálého míchaní přivedeme k varu, vaříme 3-5 minut
- Hotovým džemem plníme čisté sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme při pokojové teplotě zchladnout.
Zdroj: www.labeta.cz