REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňový džem se skořicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept jsme pro vás napřed navařili a vyzkoušeli a ručíme za prvotřídní chuťový zážitek! Dáňový džem je velice chutný a hodí se jak namazaný na chleba tak jako náplň do buchet.


Ingredience:
1 kgdužiny dýně
1 baleníSkořicový cukr Labeta
1 baleníŽelírovací cukr 2:1 Labeta
citronová šťáva podle chuti
vhodné zavařovací skleničky s uzávěrem

Postup:
  1. Dýni oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na menší kousky, které povaříme ve vodě několik minut do změknutí
  2. Rozvařené kousky dýně rozmixujeme, přidáme skořicový cukr Labeta, Želírovací cukr 2:1 Labeta a citronovou šťávu podle chuti
  3. Směs důkladně promícháme a za stálého míchaní přivedeme k varu, vaříme 3-5 minut
  4. Hotovým džemem plníme čisté sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme při pokojové teplotě zchladnout.
Poznámka:

Zdroj: www.labeta.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy