REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňový džem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

I když samotná dýně je téměř bez chuti, s dalšími ingrediencemi je skvělá.


Ingredience:
3 kgdýně
2 kgcukru
3-4 kscitrónů
rum
sklenice s uzávěrem

Postup:

1. Žlutomasé dýně oloupáme, vyjmeme měkkou dužinu s jádry a tuhou dužinu nakrájíme na kostky
2. Naskládáme je do kameninové nádoby a prosypeme předepsaným množstvím cukru, do druhého dne necháme odležet
3. Přidáme šťávu ze tří (čtyř) citrónů, vše uvedeme do varu a vaříme asi 30 minut, před koncem přilijeme trochu rumu 4. Horký džem plníme do sklenic, ty důkladně uzavřeme a sterilujeme cca 20 minut při teplotě 95 °C.

Poznámka:

Více viz: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy