REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvkový džem s kousky jablek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Džem z borůvek a nakrájených jablek, povařený spolu s cukrem.


Ingredience:
Na 4 sklenice po 350 ml:
500 gborůvek
500 goloupaných jablek bez jádřinců
1 ksbalení Želírovacího cukru Extra 2:1

Postup:

1. Borůvky přebereme a opláchneme
2. Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kousky
3. Borůvky i nakrájená jablka dáme do hrnce, přivedeme k varu, přidáme cukr a za stálého míchání vaříme asi 3 minuty
4. Uvařený džem ihned plníme do připravených čistých sklenic, které víčky uzavřeme a na 5 minut je otočíme dnem vzhůru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy