REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Broskvový džem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Džem připravený z oloupaných broskví, cukru, pektogelu a kyseliny citrónové.


Ingredience:
2 kgzralých broskví
1,6 kgkrystalového cukru
1 lžičkakyseliny citrónové
pektogel
horká voda

Postup:

1. Broskve omyjeme, spaříme je krátce v horké vodě, oloupáme a nakrájíme na plátky nebo kostky
2. Ovoce rozvaříme, přidáme cukr, pektogel, ještě krátce povaříme
3. Přidáme kyselinu citrónovou, promícháme a horkou hmotu plníme do sklenic
4. Důkladně uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 80 °C.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy