Džem připravený s oloupaných broskví, rebarbory, cukru a dalších ingrediencí.
Ingredience:
1 kg | broskví |
650 g | krupicového cukru |
300 g | rebarbory |
100 ml | vody |
1 ks | svitku skořice |
šťáva z 1 pomeranče | |
pomerančová kůra 2-3 kousky | |
rum na zakápnutí |
Postup:
1. Broskve oloupeme, pokrájíme na půlky, vypeckujeme a pak nakrájíme na kousky
2. Rebarboru nakrájíme na kolečka
3. Do většího hrnce dáme nakrájenou rebarboru, broskve, zasypeme krupicovým cukrem, přidáme svitek skořice, pomerančovou kůru i šťávu a vodu
4. Přivedeme k varu, 3 minuty povaříme, pak teplotu snížíme a vaříme 1,5 hodiny, aby se voda odpařila a směs zhoustla, za občasného promíchání
5. Z hotového džemu vyndáme skořici i pomerančovou kůru, naplníme sklenice, džem zakápneme rumem, zavíčkujeme a na 5 minut otočíme dnem vzhůru.