REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Broskvový džem s rebarborou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Džem připravený s oloupaných broskví, rebarbory, cukru a dalších ingrediencí.


Ingredience:
1 kgbroskví
650 gkrupicového cukru
300 grebarbory
100 mlvody
1 kssvitku skořice
šťáva z 1 pomeranče
pomerančová kůra 2-3 kousky
rum na zakápnutí

Postup:

1. Broskve oloupeme, pokrájíme na půlky, vypeckujeme a pak nakrájíme na kousky
2. Rebarboru nakrájíme na kolečka
3. Do většího hrnce dáme nakrájenou rebarboru, broskve, zasypeme krupicovým cukrem, přidáme svitek skořice, pomerančovou kůru i šťávu a vodu
4. Přivedeme k varu, 3 minuty povaříme, pak teplotu snížíme a vaříme 1,5 hodiny, aby se voda odpařila a směs zhoustla, za občasného promíchání
5. Z hotového džemu vyndáme skořici i pomerančovou kůru, naplníme sklenice, džem zakápneme rumem, zavíčkujeme a na 5 minut otočíme dnem vzhůru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy