REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvková povidla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozvařené borůvky, mírně přislazené, skladované v zavařovacích sklenicích s uzávěrem nebo převázané dvojitým celofánem.


Ingredience:
nejlépe přezrálé borůvky
trochu cukru
sklenice nebo kameninové nádoby
víčka nebo celofán

Postup:

1. Přezrálé borůvky opereme, necháme okapat a pak je trochu rozmačkáme
2. Za stálého míchání vaříme tak dlouho, až se objem zavářky sníží asi na jednu čtvrtinu
3. Ke konci vaření můžeme přidat trochu cukru, pak ještě horká povidla nalijeme do připravených nádob (sklenic, kameninových nádob), necháme je vychladnout
4. Vychladlé sklenice důkladně uzavřeme víčky nebo povážeme dvojitým celofánem.

Doporučení:

Povrch povidel můžeme potřít konzervačním přípravkem, zvýšíme tak jejich trvanlivost.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy