REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Broskvová povidla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozvařené broskve, prolisované přes síto, povařené do zhoustnutí.


Ingredience:
Na 1 kg broskví:
1 kgbroskví
70-80 gcukru
zavařovací sklenice
voda
konzervační přípravek

Postup:

1. Omyté broskve vypeckujeme a nakrájíme na kousky
2. Vložíme je do širokého hrnce, trochu podlijeme vodou a za stálého míchání rozvaříme
3. Rozvařené broskve prolisujeme přes síto a protlak vaříme tak dlouho, až zhoustne
4. Horká povidla dáme do nahřátých zavařovacích sklenic, po vychladnutí povrch povidel potřeme konzervačním přípravkem a sklenice uzavřeme.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy