povidla, protlaky
Angreštová rozvárka
Vyzrálý angrešt, rozvařený spolu s cukrem, sterilovaný.
Borůvková povidla
Rozvařené borůvky, mírně přislazené, skladované v zavařovacích sklenicích s uzávěrem nebo převázané dvojitým celofánem.
Broskvová povidla
Rozvařené broskve, prolisované přes síto, povařené do zhoustnutí.
Cuketová povidla
Cuketa povařená s citrónem, medem a cukrem.
Čokoláda ze švestek
Domácí sladká pomazánka na způsob Nutelly.
Falešná Nutella
Recept na domácí „Nutellu“ od Veroniky Sýkorové.
Hrušková povidla
Zavařená povidla z hrušek, cukru, kyseliny citronové a koření.
Hrušková povidla II.
Povidla z hrušek vhodná jako polotovar pro přípravu sladkých moučníků.
Hruškovo-jablková povidla
Zavařená domácí npovidla z hrušek a jablek.
Jablečná nutela
Náplň koláčů, buchet …. skvěle chutná na opečeném toastu.
Jablková povidla
Sterilování ovoce – tentokrát recept na chutná sladká povidla z jablek.
Jahodová rozvárka
Jahodovou rozvárku využíváme stejně jako protlaky či povidla jako náplň do buchet a koláčů.
Kdoulová povidla z pomalého hrnce
Kdoule vypadají jako hrušky, ale chutnají úplně jinak, a na rozdíl od nich jsou pokryty chloupky. Syrové jsou nepoživatelné, ale v povidlech se nám odmění úžasnou vůní!
Mirabelková povidla
Povidla připravená povařením přezrálých mirabelek s citronovou nebo pomerančovou kůrou a cukrem.
Povidla pečená v troubě
V troubě v pekáčku cukrem zasypané a citronem dochucené švestky, nejprve odleželé, pak upečené v troubě, nakonec ještě chvíli povařené do zhoustnutí. Povidla daná do zavařovacích skleniček doplněných o rum.
Povidla z pomalého hrnce
Čisté a odpeckované švestky pozvolna dušené v pomalém hrnci s badyánem, cukrem, hřebíčky a skořicí. Nakonec uskladněné ve sklenicích.
Rychlá švestková povidla
Švestková povidla vonící rumem a muškátem. Vyzkoušejte tento osvědčený recept našich babiček a prababiček.
Švestková nutela
Nutela ze švestek je skvělá na chlebu, v jogurtech nebo třeba smíchaná s tvarohem.
Švestková povidla
Sterilování ovoce
Švestková povidla bez míchání
Vařená povidla ze švestek, cukru a octa, ochucená skořicí a rumem.
- 1
- 2
- Následující
reklama