REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestková povidla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilování ovoce


Ingredience:
Na 1 kg protlaku:
100 gcukru krystal

Postup:

1. Zralé i přezrálé švestky vypeckujeme
2. Překrájíme je nebo umeleme na masovém strojku
3. Dusíme, na mírném ohni, do měkka
4. Přisladíme cukrem
5. Hustý protlak (kaši) naplníme do sklenic
6. Sterilujeme 15 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Čím méně obecně použijeme cukru, tím déle musíme provádět sterilaci.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy