REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestková povidla bez míchání

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařená povidla ze švestek, cukru a octa, ochucená skořicí a rumem.


Ingredience:
6 kgvypeckovaných švestek
1 kgkrystalového cukru
1/4 locta 8 %
100 mlrumu + na kápnutí
1 lžičkamleté skořice

Postup:

1. Zralé i přezrálé vypeckované švestky dáme do širokého kastrolu, zasypeme krystalovým cukrem, přelijeme octem, ale nemícháme, pod pokličkou necháme do druhého dne stát v chladné místnosti
2. Druhý den švestky přivedeme k varu, pod pokličkou vaříme 1 hodinu prudším varem, pak teplotu snížíme a necháme 2-3 hodin lehce probublávat za občasného míchání
3. Vařená povidla krátce tyčkovým mixérem rozmixujeme, přidáme mletou skořici, rum a plníme do čistě vymytých malých zavařovacích skleniček, na povrch povidel kápneme ještě několik kapek rumu, dobře víčka uzavřeme, sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme pomalu vychladnout.

Doporučení:

Takto připravená povidla se nikdy nekazí.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy