REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestková povidla bez míchání II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařená povidla ze švestek, cukru, octa a oleje.


Ingredience:
3 kgvypeckovaných švestek
1 kgpískového cukru
1,5-1,75 dlocta
trochu oleje

Postup:

1. Omyté zralé i přezrálé švestky vypeckujeme, v míse promícháme s pískovým cukrem a pak vyklopíme do kastrolu vytřeného olejem
2. Již nemícháme, na povrch nalijeme ocet a necháme do druhého dne v chladu
3. Druhý den kastrol dáme na plotýnku a na mírném ohni bez míchání vaříme 3 hodiny, pak odstavíme z tepla a povidla rozmixujeme tyčkovým mixérem
4. Plníme do čistě vymytých sklenic a dobře uzavřeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy