REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Švestková nutela

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nutela ze švestek je skvělá na chlebu, v jogurtech nebo třeba smíchaná s tvarohem.


Ingredience:
1,5 kgpřezrálých švestek
0,25 kgkrupicového cukru
0,25 kgtřtinového (tmavého) cukru
150 gčokolády 60 %
1 balíčekvanilkového cukru
rum

Postup:

1. Omyté švestky vypeckujeme, hodíme je do hrnce a zprudka přivedeme k varu
2. Vaříme 15-20 minut doměkka, pak část šťávy slijeme, zbytek hmoty necháme vychladnout
3. Vychladlou hmotu rozmixujeme nejlépe tyčovým elektrickým mixérem, vmícháme cukr, nastrouhanou čokoládu a podle chuti i rum
4. Necháme 1 den rozležet při pokojové teplotě
5. Znovu švestkový protlak rozmixujeme a pak nutelu plníme do malých zavařovacích skleniček
6. Sterilujeme 15 minut při 80 °C.

Doporučení:

Švestková nutela se také hod jako náplň do buchet a šátečků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy