Švestková povidla vonící rumem a muškátem. Vyzkoušejte tento osvědčený recept našich babiček a prababiček.
Ingredience:
2 kg | švestek |
1 lžička | muškátového květu |
několik kapek rumové tresti | |
máslo na vymazání |
Postup:
- Omyté hodně zralé švestky vypeckujeme, umeleme je nebo rozmixujeme
- Nalijeme je do hrnce vymazaného máslem, přidáme 1 lžičku muškátového květu v celku zabaleného do kousky gázy a pomalu za občasného míchání vaříme odkryté asi 30 minut
- Povidla necháme vychladnout, pak do nich vmícháme několik kapek rumové tresti a opět je (nejlépe až druhý den) povaříme za stálého míchání asi 20 minut (pozor povidla mohou prskat a připalovat se)
- Z hotových povidel vyndáme balíček s kořením, ještě horká je naplníme do nahřátých sklenic a po uzavření je otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Recept k článku: Tipy na využití švestek a jablek v kuchyni, inspirujte se!