REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Falešná Nutella

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na domácí „Nutellu“ od Veroniky Sýkorové.


Ingredience:
Na cca 6 skleniček (0,3 l):
2 kgjablek
300 gcukru
1 ksbalíček vanilkového cukru
1 ksčokolády na vaření
1 ksbalíček kakaa

Postup:

1. Smícháme 2 kg očištěných jablek s 300 g cukru a vše podusíme
2. Až jsou jablka rozvařená, tak pyré dáme zchladit a potom ho rozmixujeme
3. Rozmixovanou směs vložíme zpět do hrnce, přidáme 1 vanilkový cukr, 1 čokoládu na vaření, 1 sáček kakaa a přivedeme opět do varu
4. Horké plníme do sklenek a zavařujeme 20 minut při teplotě 85 °C
5. Vznikne nám cca 6 skleniček 0,3 l.

Doporučení:

Do nutelly patří oříšky, kdo je má rád, na konci přípravy zamíchá do nutelly 1-2 lžíce nastrouhaných, nebo na jemno pomletých lískových oříšků.

Poznámka:

P.S od Veroniky: Já jsem dala 2 čokolády na vaření, a přidala jsem trochu více cukru, protože jablka byla dost kyselá. Záleží na Vás jak moc máte rádi sladké. Ale raději s tím cukrem šetřte, protože Nutella potom hodně řídne.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy