Zavařená povidla z hrušek, cukru, kyseliny citronové a koření.
Ingredience:
4 kg | oloupaných hrušek, bez jádřinců |
400 g | krystalového cukru |
4 ks | rozdrcených hřebíčků |
1 lžička | kyseliny citrónové |
špetka skořice |
Postup:
1. Hrušky oloupáme, zbavíme jádřinců, rozkrájíme na menší kousky a umeleme je na masovém strojku
2. Směs poté vaříme v hrnci s cukrem za stálého míchání do zhoustnutí
3. Nakonec vmícháme kyselinu citrónovou a znovu krátce převaříme
4. Ještě teplá povidla dáme do jednotlivých skleniček a uzavřeme víčky nebo zavážeme celofánem.
Pokud budete chtít provést důkladnější sterilaci, pak povidla sterilujte 15 minut při teplotě 85 °C. Před upotřebením můžeme povidla ještě ochutit rumem.
Poznámka:Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.