REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrušková povidla II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povidla z hrušek vhodná jako polotovar pro přípravu sladkých moučníků.


Ingredience:
2 kghrušek
300 gkrystalového cukru
vanilkový cukr
mletá skořice
kyselina citrónová
voda

Postup:

1. Omyté hrušky oloupáme, rozpůlíme, vyjmeme jadřince, pak hrušky nakrájíme na kostky a umeleme na masovém strojku
2. Vložíme do smaltového hrnce, mírně podlijeme vodou, přisypeme cukr a za častého míchání vaříme do zhoustnutí
3. Před dokončením přisypeme lžičku kyseliny citrónové, skořici, vanilkový cukr, necháme přejít varem
4. Horká povidla plníme do sklenic, důkladně uzavřeme víčky, obrátíme a necháme vychladnout.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy