REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hruškovo-jablková povidla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařená domácí npovidla z hrušek a jablek.


Ingredience:
2 kghrušek
500 gjablek
250 gpískového cukru
1 lžičkakyseliny citronové
1 ksbalíčku Pektogelu

Postup:

1. Z omytých hrušek i jablek vykrájíme jádřince a umeleme na masovém mlýnku
2. Promícháme s kyselinou citronovou a vaříme, až se část vody odpaří a povidla začnou houstnout
3. Pak po částech přidáváme pískový cukr a nakonec vmícháme zbylý cukr promíchaný s Pektogelem a ještě 5 minut povaříme
4. Horká povidla plníme do čistě vymytých sklenic, dobře uzavřeme a sterilujeme 10 minut při teplotě 85 °C.

Doporučení:

Při přípravě povidel je možné použít přezrálé, padané i mechanicky poškozené ovoce.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy