REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablková povidla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilování ovoce – tentokrát recept na chutná sladká povidla z jablek.


Ingredience:
1 kgjablek
100 gpískového cukru
dle chuti citrónová kůra
voda na podlití

Postup:

1. Jablka oloupáme, pak je nastrouháme na hrubém struhadle
2. Jablkovou dřeň vložíme do hrnce, podlijeme trochou vody a dusíme za občasného míchání na kaši
3. Přidáme cukr a dle chuti citrónovou kůru a ještě chvíli podusíme
4. Vlažný hustý protlak (kaši) naplníme do sklenic a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 °C.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervování, sterilace, zavařování.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy