REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Angreštová rozvárka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzrálý angrešt, rozvařený spolu s cukrem, sterilovaný.


Ingredience:
1 kgangreštu
300-400 gcukru (dle chuti)
zavařovací sklenice s uzávěrem
voda

Postup:

1. Dobře vyzrálý angrešt očistíme, opereme, trochu podlijeme vodou a vaříme doměkka, během vaření postupně přidáváme cukr a s celou dávkou cukru vaříme ještě asi 10 minut
2. Uvařenou rozvárku nalijeme do nahřátých zavařovacích sklenic, důkladně uzavřeme víčky
3. Sterilujeme asi 10 minut při teplotě 95 °C.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy