REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mirabelková povidla

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povidla připravená povařením přezrálých mirabelek s citronovou nebo pomerančovou kůrou a cukrem.


Ingredience:
1 kgmirabelek
50 gcukru
nastrouhaná citrónová nebo pomerančová kůra
voda na podlití
prášková konzervační směs (např. Petol)

Postup:

1. Přezrálé mirabelky omyjeme, osušíme a necháme v teple zavadnout
2. Vypeckujeme je, podlijeme malým množstvím vody a s citrónovou nebo pomerančovou kůrou vaříme tak dlouho, až se jejich objem zmenší o čtvrtinu
3. Ke konci varu přidáme cukr
4. Když jsou povidla tak hustá, že nepadají se lžíce, var ukončíme, vyjmeme kůru a nalijeme do sklenic nebo kameninových nádob
5. Po vychladnutí povrch potřeme konzervačním roztokem (ten připravíme dle návodu na obalu)
6. Sklenice uzavřeme víčky nebo povážeme celofánem a uložíme na chladné místo.

Doporučení:

PEKTOGEL je želírovací prostředek, dává pokrmům konzistenci a zvyšuje viskozitu řídkých potravin a potřebnou hustotu.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy