REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Broskvová marmeláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marmeláda připravená z broskvového protlaku, cukru, kyseliny citrónové a balíčku petosy.


Ingredience:
Na 1 kg broskvového protlaku:
700 gcukru
3 gkyseliny citrónové
1 balíčekpetosy
voda

Postup:

1. Omyté broskve vypeckujeme a pak nakrájíme na kousky
2. Podlijeme malým množstvím vody, rozvaříme a prolisujeme přes síto nebo pomocí lisu na ovoce
3. Protlak vaříme v širokém hrnci tak dlouho, až svůj objem zmenší asi o třetinu
4. Přidáme třetinu odvážené dávky cukru a vaříme 5 minut
5. Petosu smícháme s několika lžícemi cukru, vmícháme do marmelády a postupně (tak, aby se nepřerušil var) přidáváme zbylý cukr
6. Vaříme, až marmeláda zhoustne a začne rosolovatět
7. Nakonec vmícháme kyselinu citrónovou rozpuštěnou ve lžíci vody
8. Horkou marmeládu nalijeme do nahřátých skleniček, uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Doporučení:

Více také viz: Konzervace, zavařování, sterilace.

Poznámka:

Petosa – Jedná se o želírovací prostředek určený na zavařování. Zajišťoval zhoustnutí marmelád, džemů … můžeme ji nahradit výrobky typu: Želírfix, Gelfix, Pektogel …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy