Marmeláda je skvělá jako příloha k paštice, na pizzu, podáváme ji s kozím sýrem …
Ingredience:
Rozpis na zavařovací sklenici 0,5 l: | |
1 kg | červené cibule |
3 ks | větší stroužky česneku |
350 ml | červeného vína |
4-5 lžic | vinného octa |
4 lžíce | třtinového cukru |
2 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | másla |
tymián | |
černý pepř | |
sůl |
Postup:
1. V hrnci zpěníme máslo spolu s olivovým olejem
2. Na malém plameni orestujeme na plátky pokrájenou cibuli s česnekem
3. Po 10 minutách přidáme cukr, tymián a polovinu výše uvedené dávky octa, promícháme a na malém plaménku necháme asi 10 minut dusit, často promícháme
4. Pak osolíme, okořeníme pepřem, dochutíme octem a dusíme ještě 10 minut
5. Nakonec přilijeme víno a necháme dusit, aby se odpařila všechna tekutina a vznikla hustá marmeláda.
Tento recept je určen na množství zavařeniny která se vejde do sklenice o objemu 0,5 l.