REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Cibulová marmeláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marmeláda je skvělá jako příloha k paštice, na pizzu, podáváme ji s kozím sýrem …


Ingredience:
Rozpis na zavařovací sklenici 0,5 l:
1 kgčervené cibule
3 ksvětší stroužky česneku
350 mlčerveného vína
4-5 lžicvinného octa
4 lžícetřtinového cukru
2 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
tymián
černý pepř
sůl

Postup:

1. V hrnci zpěníme máslo spolu s olivovým olejem
2. Na malém plameni orestujeme na plátky pokrájenou cibuli s česnekem
3. Po 10 minutách přidáme cukr, tymián a polovinu výše uvedené dávky octa, promícháme a na malém plaménku necháme asi 10 minut dusit, často promícháme
4. Pak osolíme, okořeníme pepřem, dochutíme octem a dusíme ještě 10 minut
5. Nakonec přilijeme víno a necháme dusit, aby se odpařila všechna tekutina a vznikla hustá marmeláda.

Poznámka:

Tento recept je určen na množství zavařeniny která se vejde do sklenice o objemu 0,5 l.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy