REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

marmelády

Angrešrová marmeláda II.

Rozvařený, prolisovaný angrešt, smíchaný s cukrem a citronovou šťávou.

Angreštová marmeláda

Rozvařené, propasírované bobule angreštu smíchané s cukrem a kyselinou citrónovou, sterilované.

Bezinková marmeláda

Marmeláda ze zralých bobulí bezinek je pikantní, dobře vypadá a přitom je ještě i zdravá.

Borůvková marmeláda

Rozvařené borůvky smíchané s pektogelem, kyselinou citrónovou a cukrem.

Broskvová marmeláda

Marmeláda připravená z broskvového protlaku, cukru, kyseliny citrónové a balíčku petosy.

Cibulová marmeláda

Marmeláda je skvělá jako příloha k paštice, na pizzu, podáváme ji s kozím sýrem …

Citronová chia marmeláda

Další z kategorie receptů od Labety na zimní džemy a marmelády. Vyzkoušejte tento vitamíny nabitý džem z citronů, cukru, chia semínek a právě třtinový želírovacího cukru 4:1 Labety.

Domácí bio marmeláda

Pokud máte několik kilogramů ovoce, neváhejte a uvařte si marmeládu! Až budete o pár měsíců později připravovat palačinky, přijde vám sklenička ovocné pomazánky vhod. Druhy můžete mezi sebou kombinovat, vynikající je například kombinace třešní a jahod. Ostřejší chuť meruněk můžete zmírnit přídavkem jablek.

Domácí borůvková marmeláda

Na domácích zavařeninách je skvělé, že jsou na sto procent bez konzervantů. Vyzkoušejte i tento recept na skvělou marmeládu z borůvek, cukru, kyseliny citronové, vody a Gelfixu 2:1.

Domácí broskvová marmeláda s jablky

Povařením broskví, jablek a cukru nám vznikne hustá, chutná marmeláda plná vitamínů a dalších, tělu prospěšných, látek.

Domácí pomerančová marmeláda

Domácí je domácí. Připravte si chutnou marmeládu z pomarančů, která nejen skvěle chutná, ale také je plná vitamínů právě z pomerančů!

Dýňová marmeláda s ovocem

Sluncem obarvený marmeláda s chutí a vůní především po pomeranči, připravená z kousků dýně Hokaido, nastrouhaného zázvoru, pomerančů, jablek … a cukru.

Hrušková marmeláda

Jedna z variant výroby chutné hruškové marmelády.

Hrušková marmeláda II.

Receptů na marmelády není nikdy dost. A v sezoně plné hrušek obzvlášť! Jejich největší předností je vysoký obsah vlákniny. Proto mohou pomoci v případě zácpy a nadýmání. Ovocná pochoutka z hrušek je zkrátka trefou do černého. Co je třeba udělat pro to, aby byla její konzistence naprosto dokonalá? Stačí jen jednotlivé kousky oloupat, vykrájet a jednu část nastrouhat, druhou pokrájet. Všechny hrušky následně vložíte do hrnce spolu se skořicí, hřebíčkem, badyánem, medem, citronovou kůrou a pár dalšími přísadami. A pak už se skoro o nic nemusíte starat.

Chia marmeláda

Marmeláda připravená z rozmixovaných jahod, chia semínek, nastrouhané kůry z bio citronu a vanilkového extraktu.

Jablková zavařenina s medem

Zavařenina připravená z rozvařených a propasírovaných jablek, ochucená medem, citronovou šťávou, hřebíčkem a skořicí.

Jahodová marmeláda

Jahodová marmeláda připravená v domácích podmínkách.

Jahodová marmeláda II.

Marmeláda připravená povařením jahod, cukru, citronové šťávy a rumu.

Jahodová marmeláda s čokoládou

Milujete sladké a nikdy neodoláte šťavnatému ovoci s čokoládou? Co byste řekli tomu, mít takovou kombinaci vždy po ruce? Stačí, když si podle našeho odzkoušeného receptu připravíte jahodovou marmeládu s čokoládou. Už se vám sbíhají sliny? Co teprve, až ochutnáte!

Jahodová marmeláda s vínem

Chutná marmeláda z jahod, cukru a vína bez konzervantů, recept z receptáře Ládi Hrušky, reportéra TV Nova.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy