REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí pomerančová marmeláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Domácí je domácí. Připravte si chutnou marmeládu z pomarančů, která nejen skvěle chutná, ale také je plná vitamínů právě z pomerančů!


Ingredience:
1 kgpomerančů (ideálně v BIO kvalitě)
cca 1,25 kgkrupicového cukru
vhodné zavařovací sklenice s uzávěrem

Postup:
  1. Pomeranče omyjeme, rozpůlíme a odšťavníme
  2. Pomerančovou kůru nakrájíme na tenké nudličky, přidáme ke šťávě a necháme do druhého dne odležet v ledničce
  3. Šťávu z misky přelijeme do hrnce a na silnějším ohni za občasného promíchání vaříme 120 minut
  4. Poté změříme obsah tekutiny, na každých 250 ml přisypeme 230 g cukru
  5. Hrnec vrátíme na zdroj tepla a za občasného míchání povaříme 30-40 minut
  6. Horkou marmeládu rozdělíme do sterilizovaných zavařovacích sklenic, důkladně uzvařeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy