Povařením broskví, jablek a cukru nám vznikne hustá, chutná marmeláda plná vitamínů a dalších, tělu prospěšných, látek.
Ingredience:
750 g | vypeckovaných broskví |
250 g | strouhaných jablek |
1 kg | cukru krupice |
1 sáček | směsi na marmeládu (Gelfix Klasik 1:1) |
vhodné zavařovací sklenice s víčky |
Postup:
- Broskve opláchneme pod studenou tekoucí vodou, okapané vypeckujeme a pak nakrájíme na menší kousky
- Omytá, okapaná jablka zbavíme jadřinců a stopek, připravená jablka nastrouháme
- Připravené broskve i jablka dáme do hrnce, k ovoci přidáme 2 lžíce cukru, který smícháme smícháme se směsí na marmeládu (Gelfix Klasik), vše přivedeme k varu, necháme probublávat 2 minuty
- V této fázi do hrnce přidáme zbylý cukr, promícháme, necháme dále na mírném zdroji tepla probublávat do zhoustnutí, nezapomínáme odebírat pěnu, která se tvoří na povrchu při vaření marmelády!
- Směs ručním ponorným tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka, vaříme ještě dalších 10 minut, občas zamícháme
- Horkou marmeládu plníme do vyvařených zavařovacích sklenic, důkladně uzavřeme víčky a necháme vychladnout dnem vzhůru nejlépe na hadrové utěrce.