REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodová marmeláda II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marmeláda připravená povařením jahod, cukru, citronové šťávy a rumu.


Ingredience:
2 kgjahod
1 kgželírovacího cukru
1 kscitronu
2 lžícerumu

Postup:

1. Vyzrálé plody jahod opereme, odstopkujeme a necháme okapat, několik plodů dáme stranou, zbytek jahod rozmačkáme a smícháme s želírovacím cukrem
2. Do jahodové směsi přilijeme šťávu z poloviny citronu a za stálého míchání 5 minut provaříme (sběračkou sbíráme pěnu)
3. Marmeládu dochutíme, pokud je dost sladká, ještě zbytkem citronové šťávy a když začne marmeláda rosolovatět, přidáme do ní na malé kousky pokrájené jahody a provaříme ještě asi 2 minuty
4. Do hotové marmelády přimícháme rum, směsí naplníme sklenice, uzavřeme a sterilizujeme 20 minut při 85 °C.

Doporučení:

Recept můžeme použít i na lesní jahody.

Poznámka:

Více o zavařování najdete zde: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy