Milujete sladké a nikdy neodoláte šťavnatému ovoci s čokoládou? Co byste řekli tomu, mít takovou kombinaci vždy po ruce? Stačí, když si podle našeho odzkoušeného receptu připravíte jahodovou marmeládu s čokoládou. Už se vám sbíhají sliny? Co teprve, až ochutnáte!
Ingredience:
960 g | čerstvých jahod |
80 g | hořké čokolády |
1 balení | BIO třtinového želírovacího cukru 3:1 Labeta nebo Želírovacího cukru 3:1 Labeta |
Postup:
- Jahody pečlivě očistíme a rozmixujeme (nebo rozemeleme či prolisujeme) – míra rozmixování není daná, řídíme se jen podle vlastní preference
- K rozmixovanému ovoci přidáme BIO třtinový želírovací cukr 3:1 a dobře promícháme
- Za stálého míchaní přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut
- Jakmile směs odstavíme z plotny, vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu, ihned poté marmeládou plníme čisté sklenice
- Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
Marmeládu jsme připravili s nastrouhanou hořkou čokoládou i čokoládou na vaření. Pro ty, kteří se do strouhání nehrnou, jsme vyzkoušeli také přípravu s hotovými čokoládovými peckami z obchodu. Všechny tři marmelády dopadly na jedničku a je jen na vás, kterou variantu si vyberete.
… nejedete v BIO produktech? Marmeládu stejně dobře připravíte i s běžným Želírovacím cukrem 3:1 Labeta.
Poznámka:Zdroj: www.labeta.cz