REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodová marmeláda s čokoládou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Milujete sladké a nikdy neodoláte šťavnatému ovoci s čokoládou? Co byste řekli tomu, mít takovou kombinaci vždy po ruce? Stačí, když si podle našeho odzkoušeného receptu připravíte jahodovou marmeládu s čokoládou. Už se vám sbíhají sliny? Co teprve, až ochutnáte!


Ingredience:
960 gčerstvých jahod
80 ghořké čokolády
1 baleníBIO třtinového želírovacího cukru 3:1 Labeta nebo Želírovacího cukru 3:1 Labeta

Postup:
  1. Jahody pečlivě očistíme a rozmixujeme (nebo rozemeleme či prolisujeme) – míra rozmixování není daná, řídíme se jen podle vlastní preference
  2. K rozmixovanému ovoci přidáme BIO třtinový želírovací cukr 3:1 a dobře promícháme
  3. Za stálého míchaní přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut
  4. Jakmile směs odstavíme z plotny, vmícháme nahrubo nastrouhanou čokoládu, ihned poté marmeládou plníme čisté sklenice
  5. Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
Doporučení:

Marmeládu jsme připravili s nastrouhanou hořkou čokoládou i čokoládou na vaření. Pro ty, kteří se do strouhání nehrnou, jsme vyzkoušeli také přípravu s hotovými čokoládovými peckami z obchodu. Všechny tři marmelády dopadly na jedničku a je jen na vás, kterou variantu si vyberete.

… nejedete v BIO produktech? Marmeládu stejně dobře připravíte i s běžným Želírovacím cukrem 3:1 Labeta.

Poznámka:

Zdroj: www.labeta.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy