REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablková zavařenina s medem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zavařenina připravená z rozvařených a propasírovaných jablek, ochucená medem, citronovou šťávou, hřebíčkem a skořicí.


Ingredience:
2 kgjablek
500 gmedu
citronová šťáva
celá skořice
hřebíček
zavařovací sklenice s víčky
voda

Postup:

1. Omytá a oloupaná jablka nakrájíme na menší kousky, ve smaltové nebo kameninové nádobě zalijeme menším množstvím vody, přidáme hřebíček a kousek skořice, vaříme, až se ovoce rozvaří
2. Hmotu propasírujeme přes nekovové síto, přidáme citronovou šťávu, vmícháme med a vše ještě trochu prohřejeme, tak, aby směs byla hustá
3. Horkou zavařeninu nalijeme do nahřátých sklenic a ihned uzavřeme víčky, necháme vychladnout dnem vzhůru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy