REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Angreštová marmeláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozvařené, propasírované bobule angreštu smíchané s cukrem a kyselinou citrónovou, sterilované.


Ingredience:
1 kgangreštu
500 gcukru
1 lžičkakyseliny citrónové
zavařovací sklenice

Postup:

1. Očištěný a opraný angrešt mírně pomačkáme, rozvaříme a pak prolisujeme přes sítko (nesmí být kovové!)
2. Vzniklou kaši znovu zahřejeme, přidáme cukr a kyselinu citrónovou a chvíli povaříme
3. Horkou marmeládu naplníme do sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 80 °C.

Poznámka:

Více viz. škola vaření: Konzervace, zavařování, sterilace.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy