REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Angrešrová marmeláda II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozvařený, prolisovaný angrešt, smíchaný s cukrem a citronovou šťávou.


Ingredience:
1,5 kgangreštu
500 gželírovacího cukru
200 mlvody
šťáva z 1 citronu

Postup:

1. Omytý a očištěný angrešt nasypeme do hrnce, podlijeme vodou a rozvaříme na kaši
2. Pak protlačíme umělohmotným sítem, přidáme do ní citronovou šťávu a vaříme asi 15 minut při střední teplotě za občasného míchání
3. Nakonec vmícháme želírovací cukr a dovaříme do požadované hustoty
4. Rozdělíme do menších čistých a suchých skleniček, zavíčkujeme, převrátíme na 5-10 minut dnem vzhůru nebo sterilujeme 15 minut při 85 °C.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy