REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bezinková marmeláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marmeláda ze zralých bobulí bezinek je pikantní, dobře vypadá a přitom je ještě i zdravá.


Ingredience:
1,3 kgplodů bezinek
0,6 kgcukru
3 gkyseliny citronové
nebo
4 lžícečerstvě vymačkané citronové šťávy
pektin
sklenice s víčky

Postup:

1. Bobulky zcela zralých bezinek otrháme a bez podlévání je zahřejeme k varu, na mírném zdroji tepla je povaříme, až změknou, vytřeme je na protlak a ten zvážíme
2. Na 1 kg protlaku přidáme 100 g cukru, zvýšíme teplotu zdroje a vaříme 20 minut
3. Přidáme práškový pektin rozmíchaný s trochou cukru (množství dle návodu na obalu), bez přerušení varu přidáme i zbytek cukru a po jeho rozpuštění i kyselinu citrónovou nebo citrónovou šťávu
4. Dále vaříme a zkoušíme, zda je marmeláda podle zkoušky dostatečně hustá
5. Hotovou marmeládu, ještě dost teplou, dáme do sterilovaných skleniček, dobře uzavřeme a necháme vychladnout dnem vzhůru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy