REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Borůvková marmeláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozvařené borůvky smíchané s pektogelem, kyselinou citrónovou a cukrem.


Ingredience:
2 kgborůvek
1 kgcukru
0,3 lvody
1 lžičkakyseliny citrónové
pektogel

Postup:

1. Dobře vyzrálé borůvky podlijeme ve smaltové nebo kameninové nádobě vodou a rozvaříme je
2. Rozvařené borůvky vaříme za stálého míchání dál, až zhoustnou
3. Přidáme postupně cukr a dále, za stálého míchání, vaříme
4. Nakonec vmícháme kyselinu citrónovou, pektogel, povaříme a horkou směs naplníme do sklenic
5. Zavařovací sklenice důkladně uzavřeme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy