REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Hrušková marmeláda

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant výroby chutné hruškové marmelády.


Ingredience:
1000 gměkčích hrušek
1000 gželírovacího cukru
1/8 lvody
několik hřebíčků

Postup:

1. Umyté hrušky rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců
2. Nakrájíme je na plátky, slupky ponecháme
3. Plátky vaříme ve vodě tak dlouho, až se téměř rozpadnou
4. Pak směs rozmixujeme, přidáme cukr, hřebíček a vaříme cca 8 minut
5. Jakmile máme pocit, že už je hmota uvařená, kápneme jí trochu na suchý a studený talířek, pokud ihned tuhne, je už marmeláda hotová, jestliže ne, vaříme dál a zkoušku pak zopakujeme
6. Po dovaření vyjmeme koření, horkou marmeládu naplníme do sklenic a ihned dobře uzavřeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy