Jedna z variant výroby chutné hruškové marmelády.
Ingredience:
1000 g | měkčích hrušek |
1000 g | želírovacího cukru |
1/8 l | vody |
několik hřebíčků |
Postup:
1. Umyté hrušky rozčtvrtíme a zbavíme jádřinců
2. Nakrájíme je na plátky, slupky ponecháme
3. Plátky vaříme ve vodě tak dlouho, až se téměř rozpadnou
4. Pak směs rozmixujeme, přidáme cukr, hřebíček a vaříme cca 8 minut
5. Jakmile máme pocit, že už je hmota uvařená, kápneme jí trochu na suchý a studený talířek, pokud ihned tuhne, je už marmeláda hotová, jestliže ne, vaříme dál a zkoušku pak zopakujeme
6. Po dovaření vyjmeme koření, horkou marmeládu naplníme do sklenic a ihned dobře uzavřeme.