vánoční, velikonoční a čajové
Matcha kuličky
Další ze sladkých, zelených vánočních matcha receptů. Tentokrát se jedná o nepečené vánoční cukroví z mandlí, datlí, kokosu, medu ….
Matcha pusinky
Recept na cca 60 kusů krásně zelených pusinek ze sněhu z bílků, cukru a Matcha Tea. Jde o pečené-sušené vánoční cukroví.
MatchaTea keksy plné lásky
Tyto valentýnské keksy vám tak zachutnají, že si je budete dělat po celý rok a nejen na Svatého Valentýna. Jsou totiž moc dobré k horké káva nebo například horké čokoládě.
MatchaTea makronky
Jeden z nejoblíbenějších francouzských dezertů v Matcha Tea úpravě! Makronky rozhodně nejsou tím nejjednodušším receptem, ale ti, kteří se do něj pustí, budou odměněni božskou chutí. Křehké těsto a čokoládový krém – to je geniální spojení, kterému se nedá odolat!
Mazanec bez lepku
Jak Vánoce, tak Velikonoce bývají pro celiaky zpravidla velkým utrpením. Kam se podíváte, všude je lepek. Naštěstí pro vás jsme připravili vaše oblíbené pochoutky v bezlepkové variantě. Během svátků jara se tak už nemusíte na mazanec pouze dívat, ale díky speciální bezlepkové směsi si jej můžete i vychutnat. A to nejen o Velikonocích. Taková sladká snídaně přijde vhod kdykoli.
Mazanec se šafránem a meruňkami
Recept na netradiční mazanec navoněný šafránem, ochucený, kromě jiného, meruňkami, podle Josefa Maršálka, cukrářského a pekařského mistra.
Medové cukroví s jogurtovo-ořechovým krémem
Spojení křehkého medového těsta a jemného jogurtového krému s oříšky je pro vánoční tabuli jako stvořené. Místo tradičních „vlašáků“ můžete samozřejmě použít jakékoliv jiné vlastní ořechové favority.
Medové kroužky nebo tyčinky
Pomocí masového strojku s nástavcem na cukroví vytlačené těsto, tvarované do věnečků nebo tyčinek, potřené vejcem a posypané mletými oříšky, upečené dozlatova.
Medové perníčky
Recept na perníčky, které se mohou ihned po upečení konzumovat. Výborné vánoční cukroví, či velikonoční perníkové postavičky.
Medové perníčky (recept v BIO kvalitě)
Jako první se určitě, při vánočním pečení cukroví, pusťte do přípravy medových perníčků. Aby byly dostatečně měkké a vláčné, nechte je na chladném, suchém místě odležet ideálně 3-4 týdny. Uvidíte, že jejich výslednou chuť jen tak něco nepřekoná.
Medové perníčky II.
Pečené perníčky z mouky, medu, tuku, cukru a perníkového koření, zdobené bílkovou polevou.
Medové perníčky ozdobené razítky na sušenky
Razítka a vykrajovátka na sušenky můžete použít i na vánoční cukroví, například na úžasné medové perníčky upečené v troubě podle tohoto osvědčeného receptu.
Medové perníčky ze žitné mouky
Vykrajované perníčky ze žitné mouky a dalších ingrediencí, upečené v troubě, zdobené bílkovou polevou.
Medové sušenky
Pečené cukroví z medového těsta, potřené vajíčkem a ozdobené mandlí.
Medové trubičky
Pečené trubičky z mouky, cukru, medu a vejce, plněné krémem, nakonec máčené v rozpuštěné čokoládě.
Medové trubičky s krémem
Trubičky z medového těsta plněné oříškovým krémem a máčené v čokoládové polevě.
Medovníčkové koule
I když toto vánoční cukroví máme zařazené do nepečeného cukroví, těsto – polotovar si musíme nejprve v troubě upéci, než začneme tyto úžasné kuličky modelovat. Z uvedeného množství budete mít cca 50 kuliček.
Medovníčkové koule s hořkou čokoládou
Z uvedeného množství budete mít cca 130-150 kuliček. Tento recept máme mezi nepečeným cukrovým, ovšem jednu surovinu – polotovar na kuličky je třeba upéci v troubě!
Medovníčky
Různé tvary vykrájené z těsta ochuceného medem, upečené v troubě a pak potřené rozšlehaným vejcem.
Medovo-kokosové pracny
Vláčné těsto ochucené, jak název napovídá, kromě jiného medem a kokosem, upečené ve formičkách na pracny, ještě horké obalené v moučkovém cukru.
reklama