REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vánoční, velikonoční a čajové


Fit vanilkové rohlíčky

Odlehčené, zdravější vánoční rohlíčky vyrobené z celozrnné špaldové mouky a dalších surovin, hotové obalené v sypké stévii nebo například sušeném rýžovém mléce.

Fitness vánoční marokánky

Na oleji osmahnuté vločky povařené s medem, ořechy a dalšími dobrotami, ze směsi po vychladnutí utvořené koule, ty upečené v troubě na plechu vyloženém papírem na pečení. Marokánky nakonec ozdobené čokoládou.

Florentinky

Asi 30 kusů pečeného cukroví z másla, medu, mléka a mandlových nudliček.

Florentýnky

Pečené placičky z másla, mouky, cukru, smetany, mandlí, rozinek, medu a kandované kůry, polité čokoládovou polevou.

Florentýnky II.

V troubě upečené placičky z másla, mouky, cukru, smetany, mandlí, rozinek, medu a kandované kůry, spodní část cukroví ještě máčená v rozpuštěné čokoládě.

Francouzské makronky

Makronky jsou původem z Itálie, ale největší zalíbení v nich našli právě Francouzi. Jsou malé, buclaté, křupavé navenek a měkké zevnitř, a přitom k jejich výrobě stačí jen tři základní suroviny: bílky, cukr a mandle. Recept podle cukrářky Ivety Fabešové.

Grilážky

Nepečené mlsání, oplatky plněné sladkým oříškovým krémem, servírované buď jako kostky, nebo jako oplatkové řezy ve tvaru trojúhelníčků či delších oplatků.

Griliášová „ouška“

Nepečené cukroví s ořechy (popřípadě mandlemi).

Griliášové pracinky

Nepečené cukroví z krupicového cukru a mandlí.

Griliášové řezy

Dortové oplatky plněné karamelovým krémem s oříšky.

Halloweenské perníčky

Základní perníkové těsto upečené v troubě ve tvaru halloweenských motivů, ozdobené barevnými polevami.

Halloweenské prsty

Pečené prsty vhodné jako cukroví na Halloween.

Hastrmani

Různé vykrajované cukroví upečené z drožďového těsta. Těsto je pojmenované podle toho, že se máčí 2 hodiny ve vodě.

Hromádky z kukuřičných lupínků

Nad parou v hrnci rozpuštěná čokoláda spolu s margarínem, medem, krystalovým cukrem, podrcenými vlašskými ořechy a rozemletými kukuřičnými lupínky, směs naplněná do malých cukrářských košíčků.

Hrudky trojích ořechů

Pečené hromádky z cukru, vejce, čokolády, vlašských, pistáciových a piniových oříšků.

Hubinky

Cukroví z pískového cukru, ořechových jader, bílků a čokolády.

Husarské koláčky

Malé koláčky upečené v troubě, plněné marmeládou, servírované jako vánoční cukroví, obalené v moučkovým cukru.

Husarské ořechové koláčky

Vykrajované pečené vánoční cukroví, zdobené potřené žloutkem rozšlehaným s mlékem a půlkami ořechů.

Husarské ořechové koláčky plněné marmeládou

Tradiční vánoční cukroví podle receptáře našich prababiček. Jde o mini koláčky upečené v troubě, naplněné nejlépe domácí marmeládou, nakonec posypané moučkovým cukrem, většinou servírované jako vánoční cukroví.

Hvězdičky s džemem

Pečené cukroví z mouky, cukru, pomazánkového másla a dalších ingrediencí, slepované džemem, posypané moučkovým cukrem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy