vánoční, velikonoční a čajové
Fit vanilkové rohlíčky
Odlehčené, zdravější vánoční rohlíčky vyrobené z celozrnné špaldové mouky a dalších surovin, hotové obalené v sypké stévii nebo například sušeném rýžovém mléce.
Fitness vánoční marokánky
Na oleji osmahnuté vločky povařené s medem, ořechy a dalšími dobrotami, ze směsi po vychladnutí utvořené koule, ty upečené v troubě na plechu vyloženém papírem na pečení. Marokánky nakonec ozdobené čokoládou.
Florentinky
Asi 30 kusů pečeného cukroví z másla, medu, mléka a mandlových nudliček.
Florentýnky
Pečené placičky z másla, mouky, cukru, smetany, mandlí, rozinek, medu a kandované kůry, polité čokoládovou polevou.
Florentýnky II.
V troubě upečené placičky z másla, mouky, cukru, smetany, mandlí, rozinek, medu a kandované kůry, spodní část cukroví ještě máčená v rozpuštěné čokoládě.
Francouzské makronky
Makronky jsou původem z Itálie, ale největší zalíbení v nich našli právě Francouzi. Jsou malé, buclaté, křupavé navenek a měkké zevnitř, a přitom k jejich výrobě stačí jen tři základní suroviny: bílky, cukr a mandle. Recept podle cukrářky Ivety Fabešové.
Grilážky
Nepečené mlsání, oplatky plněné sladkým oříškovým krémem, servírované buď jako kostky, nebo jako oplatkové řezy ve tvaru trojúhelníčků či delších oplatků.
Griliášová „ouška“
Nepečené cukroví s ořechy (popřípadě mandlemi).
Griliášové pracinky
Nepečené cukroví z krupicového cukru a mandlí.
Griliášové řezy
Dortové oplatky plněné karamelovým krémem s oříšky.
Halloweenské perníčky
Základní perníkové těsto upečené v troubě ve tvaru halloweenských motivů, ozdobené barevnými polevami.
Halloweenské prsty
Pečené prsty vhodné jako cukroví na Halloween.
Hastrmani
Různé vykrajované cukroví upečené z drožďového těsta. Těsto je pojmenované podle toho, že se máčí 2 hodiny ve vodě.
Hromádky z kukuřičných lupínků
Nad parou v hrnci rozpuštěná čokoláda spolu s margarínem, medem, krystalovým cukrem, podrcenými vlašskými ořechy a rozemletými kukuřičnými lupínky, směs naplněná do malých cukrářských košíčků.
Hrudky trojích ořechů
Pečené hromádky z cukru, vejce, čokolády, vlašských, pistáciových a piniových oříšků.
Hubinky
Cukroví z pískového cukru, ořechových jader, bílků a čokolády.
Husarské koláčky
Malé koláčky upečené v troubě, plněné marmeládou, servírované jako vánoční cukroví, obalené v moučkovým cukru.
Husarské ořechové koláčky
Vykrajované pečené vánoční cukroví, zdobené potřené žloutkem rozšlehaným s mlékem a půlkami ořechů.
Husarské ořechové koláčky plněné marmeládou
Tradiční vánoční cukroví podle receptáře našich prababiček. Jde o mini koláčky upečené v troubě, naplněné nejlépe domácí marmeládou, nakonec posypané moučkovým cukrem, většinou servírované jako vánoční cukroví.
Hvězdičky s džemem
Pečené cukroví z mouky, cukru, pomazánkového másla a dalších ingrediencí, slepované džemem, posypané moučkovým cukrem.
reklama