REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňové koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladké koláčky z nastrouhané dýně, polohrubé mouky, rostlinného tuku Hera a dalších surovin, upečené v troubě pěkně dozlatova, vhodné jako součást Halloweenského menu.


Ingredience:
Na 20 koláčků:
300 gpolohrubé mouky
200 gkrystalového cukru
150 gnastrouhané dýně
125 grostlinného tuku Hera máslová příchuť
1 balíčekvanilkového cukru
1 lžičkakypřícího prášku
1 lžičkamletého zázvoru
1 lžičkaskořice
1/2 lžičkymletého kardamomu
1 ksvejce
špetka soli
papír na pečení

Postup:
  1. Předehřejme troubu na 200° C a vysteleme plechy pečícím papírem
  2. Utřete rostlinný tuk Hera máslová příchuť s krystalovým a vanilkovým cukrem a s vejcem do hladké hmoty
  3. Přidejte všechny sypké ingredience – mouku, kypřící prášek, sůl, skořici, mletý zázvor a kardamon, vše dobře smíchejte a nakonec přidejte nastrouhanou dýni
  4. Pomocí lžičky ukládejte na plech kopečky, které poté vytvarujte do pravidelných koleček
  5. Pečte 15-20 minut do zlatova.
Poznámka:

Další báječné recepty hledejte na www.pecenijeradost.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy