REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

raw a vegan cukroví

Badyánové RAW knoflíčky

Suroviny na RAW cukroví budeme nejčastěji upravujeme mixováním, odšťavňováním a speciální technologií sušení. Navíc ušetříme čas, pravidelná kontrola plechu v troubě nám u většiny receptů odpadá. Hlavní zásadou a myšlenkou živé stravy je totiž tepelná úprava do 42 °C, abychom během přípravy nepřišli o všechny důležité živiny.

Brusinková srdíčka

Tři kousky tohoto raw vánočního cukroví odpovídají zhruba 10 g sacharidů, je-li vaše svačinka postavena na 2 výměnných jednotkách, pak můžete na talířek položit cca 6 kousků cukroví. Nižší glykemický index zajistí, že po požití několika kousků nebudete mít tendenci dojídat se dalšími sladkostmi a laskominami, které vánoční stůl nabízí.

Čokoládové raw košíčky NATU

Zde přinášíme recept blogerky Terezy na čokoládové raw košíčky Natu. Jedná se o recept na vánoční cukroví bez cukru a mouky, které určitě bude chutnat všem milovníkům raw jídel.

Fíkové vánoční košíčky s kešu krémem (RAW)

Vánoční cukroví v RAW stylu. Chutná skvěle, je zdravé a jistě neurazí ani konzumenty klasického cukroví. Přitom je vyrobené raz dva!

Kávová RAW srdíčka

Příprava raw cukroví je rychlovka, zdánlivě zdržuje pouze namáčení a sušení oříšků a semínek. Je to však o plánování, stačí ráno po probuzení zalít hrnek oříšků vodou a večer scedit a dát přes noc usušit.

Lískuličky NATU

Recept z blogu NATU.cz na raw vánoční cukroví připravené z lískových ořechů, datlí a strouhaného kokosu, podávané ozdobené lískovými oříšky a hořkou čokoládou. Recept od blogerky Terezy.

Raw marcipánové hvězdičky

Základem raw cukroví jsou především oříšky, semínka, ovoce – nejčastěji sušené, kakaové máslo, kokosový olej a koření. Vyloučeny jsou všechny živočišné produkty. Pro přípravu cukroví tedy nebudeme sahat po mléku, másle ani vajíčkách…

Raw vánoční kuličky meruňkovo-mandlové a makovo-švestkové

Sladké vánoční cukroví v RAW stylu. Je hotové za pár minut a skvěle chutná nejen zaníceným RAW jedlíkům :)

Švestkové úlky (raw cukroví)

Vyzkoušejte také toto raw vánoční cukroví, jehož základem je sušené ovoce v kombinaci s kokosem a ořechy, které díky přítomnému tuku jemně sníží glykemický index pokrmu.

Trojlístky z kešu

Raw vánoční cukroví, které si určitě zamilujete! Nižší glykemický index zajistí, že po požití několika kousků nebudete mít tendenci dojídat se dalšími sladkostmi a laskominami, které vánoční stůl nabízí.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy