REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fíková kolečka se žloutkovou polevou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nepečená kolečka z fíků, perníku, ořechů, cukru, rumu a skořice, po zatuhnutí zdobená žloutkovou polevou.


Ingredience:
120 gvlašských ořechů
120 gsušených fíků
100 gmoučkového cukru
40 gperníku na strouhání
4 lžícerumu
špetka citronové kůry
špetka mleté skořice
Na polevu:
100 gmoučkového cukru
1 ksžloutku

Postup:

1. Perník i vlašské ořechy nastrouháme na jemno a fíky umeleme na masovém strojku
2. Na vále smícháme 2/
3 moučkového cukru, nastrouhané ořechy, perník, fíky, přidáme špetku citronové kůry, mletou skořici, rum a z ingrediencí důkladně vypracujeme těsto
3. Vál poprášíme zbylým moučkovým cukrem, z těsta na něm vyválíme plát, pomocí formičky vykrájíme stejná kolečka a menší formičkou z nich vykrojíme středy
4. Kolečka naskládáme na tác a do druhého dne necháme v chladu zatuhnout
5. Pak ze žloutku a moučkového cukru vymícháme hladkou polevu, naplníme cukrářský sáček a fíková kolečka dozdobíme podle své fantazie.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy