Cukroví připravené ze dvou těst, vtlačené do formiček, upečené v troubě dozlatova. Recept i foto je naší čtenářky paní Hany Hubinové zveřejněný na našich stránkách na facebooku.
Ingredience:
200 g | polohrubé mouky |
200 g | moučkového cukru |
150 g | sádla |
50 g | mletých ořechů |
1,5 lžičky | kakaa |
moučkový cukr smíchaný s cukrem vanilkovým na obalení |
Postup:
1. Vše zpracujeme v těsto, to rozdělíme na dvě poloviny, jednu polovinu necháme světlou a do druhé poloviny zapracujeme kakao, obě těsta necháme odpočinout v chladu
2. Z odpočinutého těsta oddělujeme kousky, které vtlačíme do různě tvarovaných formiček, do půlky kousek světlého a do druhé půlky kousek tmavého těsta
3. Dáme péct do vyhřáté trouby při teplotě 170 °C, pečeme asi 15-20 minut
4. Ještě teplé vyklopíme a obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s cukrem vanilkovým.