REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dvoubarevné sádlové cukroví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cukroví připravené ze dvou těst, vtlačené do formiček, upečené v troubě dozlatova. Recept i foto je naší čtenářky paní Hany Hubinové zveřejněný na našich stránkách na facebooku.


Ingredience:
200 gpolohrubé mouky
200 gmoučkového cukru
150 gsádla
50 gmletých ořechů
1,5 lžičkykakaa
moučkový cukr smíchaný s cukrem vanilkovým na obalení

Postup:

1. Vše zpracujeme v těsto, to rozdělíme na dvě poloviny, jednu polovinu necháme světlou a do druhé poloviny zapracujeme kakao, obě těsta necháme odpočinout v chladu
2. Z odpočinutého těsta oddělujeme kousky, které vtlačíme do různě tvarovaných formiček, do půlky kousek světlého a do druhé půlky kousek tmavého těsta
3. Dáme péct do vyhřáté trouby při teplotě 170 °C, pečeme asi 15-20 minut
4. Ještě teplé vyklopíme a obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s cukrem vanilkovým.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy