REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vánoční, velikonoční a čajové


Cukroví z vařených brambor

I když netypické, přesto velmi chutné vánoční cukroví z brambor, hladké mouky a ztuženého tuku.

Cukroví z vína

Vykrajované těsto z vína a dalších ingrediencí, upečené dozlatova, obalené v moučkovém cukru smíchaném s cukrem vanilkovým.

Čajové kuličky

Nepečené cukroví s medem a čokoládou.

Čajové tyčinky

Z těsta vypracované tyčinky, upečené v troubě, máčené v rozpuštěné čokoládě.

Čarodějnické kloboučky

Pokud patříte mezi milovníky křehkých dezertů, čarodějnické kloboučky si jistě zamilujete. Připravte si jednoduché sněhové pusinky a vychutnejte si tu správnou sváteční atmosféru. Dokonalé spojení hořké čokolády a jemného krému s kapkou likéru Baileys Original, ve kterém se snoubí čerstvá smetana s irskou whisky, ocení každý mlsný jazýček.

Čarodějnické prsty

Strašidelné halloweenské prsty podle Ládi Hrušky.

Černé duše

Toto vánoční cukroví – duše pečte minimálně týden před konzumací, aby se stihly rozležet a změknout.

Čertovy kuličky

Cukrový sirup promíchaný s nakrájenými rozinkami a pomletými arašídy, povařený, smíchaný s tukem, rozmixovaný do hmoty, z které vypracujeme kuličky nakonec obalené v mletém cukru.

Čokoládová roláda

Pečené bezlepkové cukroví z hořké čokolády, krupicového cukru, rozinek, vlašských ořechů a vajec, plát těsta pak potřený smetanovým krémem a zatočený do tvaru rolády.

Čokoládová srdíčka

V troubě upečená oříšková srdíčka slepená fíkovou pomazánkou se srdíčky z čokolády, posypaná cukrem.

Čokoládová srdíčka II.

V troubě upečená srdíčka z mouky, kakaa a medové směsi, vychladlá máčená v rozpuštěné čokoládě, posypaná moučkovým cukrem.

Čokoládová špička

Špička z piškotů, džemu a ořechů, umístěná na piškotových podstavcích, naplněná vaječným koňakem, po ztuhnutí máčená v čokoládové polevě, zdobená bílou polevou.

Čokoládová vajíčka

Vajíčka z nepečené hmoty namočená v bílé čokoládové polevě, zdobená rozpuštěnou čokoládou na vaření a růžovou polevou.

Čokoládové amerikánky

Čajové cukroví vhodné nejen k čaji, ale také k dobré horké kávě.

Čokoládové cizrnové kuličky

Nepečené vánoční cukroví z cizrnové mouky, medu, mléka, másla a to v bio kvalitě. Kuličky nakonec máčené v rozpuštěné čokoládě a zdobené skořicí, kakaem, nebo oříšky.

Čokoládové dukátky

Nepečené cukroví připravené z másla, čokolády, cukru, vejce, rumu a rozdrobených piškotů.

Čokoládové fudge

Rozpuštěná čokoláda smíchaná se zlatým karamelem a dalšími ingrediencemi, vychladlá nakrájená na kostky. Speciální vánoční cukroví.

Čokoládové kapky

Upečený korpus z třeného piškotu, slepený rybízovou zavařeninou, formičkou vykrájený do tvaru kapky, politý čokoládovou polevou, zdobený čokoládovou rýží a cukrářskými srdíčky.

Čokoládové košíčky

Čokoládové košíčky plněné kokosovou náplní a ozdobené cukrovými vajíčky.

Čokoládové kroužky

Na plech nastříkané cukroví, upečené dozlatova, slepované.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy