Vánoční drobné cukroví máčené v rumu a obalované v cukru.
Ingredience:
250 g | hladké mouky |
120 g | tuku na pečení |
60 g | cukru moučka |
50 g | mletých ořechů |
3 ks | žloutků |
Na namáčení: | |
7 lžic | rumu |
150 g | másla |
moučkový a vanilkový | |
cukr na obalení |
Postup:
1. Mouku, cukr a mleté ořechy smícháme v míse
2. Přidáme změklý tuk, žloutky a dobře zpracujeme na těsto, které dáme na 15 minut odpočinout do chladničky 3. Z těsta postupně vyválíme plát silný asi 3 mm, vykrájíme libovolné tvary, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem
4. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 9 minut 5. Máslo s rumem rozehřejeme v kastrolku
5. Upečené, trochu vychladlé pečivo namáčíme v rumové směsi a obalujeme v cukru.
– Z této dávky jsou cca 2 plechy cukroví.