REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citronová srdíčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená srdíčka z lineckého těsta, slepovaná džemem, zdobená bílkovou polevou.


Ingredience:
400 ghladké mouky
250 gtuku Hery
120 gmoučkového cukru
2 lžícecitronové šťávy
3 ksžloutků
1 ksvanilkového cukru
nastrouhaná kůra z 1 citronu
špetka soli
Na polevu:
1 lžícecitronové šťávy
100 gmoučkového cukru
1 ksbílku
růžová potravinářská barva
Na náplň:
150 gmalinového džemu

Postup:

1. Hladkou mouku prosijeme s moučkovým cukrem, přidáme na menší kousky nakrájenou heru, žloutky, vanilkový cukr, špetku soli, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, vše promícháme a zpracujeme na hladké nelepivé těsto, které dáme do chladu na 1 hodinu odležet
2. Potom těsto rozválíme na 3 mm silný plát, z kterého vykrájíme srdíčka, rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dorůžova (asi 10 minut), na kovové mřížce necháme vychladnout
3. Z bílku, moučkového cukru a citronové šťávy utřeme polevu, polovinu polevy obarvíme na růžovo, kterou přendáme do sáčku a ustřihneme malý růžek
4. Polovinu upečených srdíček ozdobíme pomocí sáčku bílou nebo růžovou polevou, zbylá neozdobená srdíčka potřeme rozmíchaným džemem a slepíme k sobě s nazdobenými srdíčky.

Doporučení:

Srdíčka můžeme také jen připravenou polevou potřít nebo je potřít bílkem a posypat barevnou cukrovou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy