Pečená srdíčka z lineckého těsta, slepovaná džemem, zdobená bílkovou polevou.
Ingredience:
400 g | hladké mouky |
250 g | tuku Hery |
120 g | moučkového cukru |
2 lžíce | citronové šťávy |
3 ks | žloutků |
1 ks | vanilkového cukru |
nastrouhaná kůra z 1 citronu | |
špetka soli | |
Na polevu: | |
1 lžíce | citronové šťávy |
100 g | moučkového cukru |
1 ks | bílku |
růžová potravinářská barva | |
Na náplň: | |
150 g | malinového džemu |
Postup:
1. Hladkou mouku prosijeme s moučkovým cukrem, přidáme na menší kousky nakrájenou heru, žloutky, vanilkový cukr, špetku soli, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, vše promícháme a zpracujeme na hladké nelepivé těsto, které dáme do chladu na 1 hodinu odležet
2. Potom těsto rozválíme na 3 mm silný plát, z kterého vykrájíme srdíčka, rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dorůžova (asi 10 minut), na kovové mřížce necháme vychladnout
3. Z bílku, moučkového cukru a citronové šťávy utřeme polevu, polovinu polevy obarvíme na růžovo, kterou přendáme do sáčku a ustřihneme malý růžek
4. Polovinu upečených srdíček ozdobíme pomocí sáčku bílou nebo růžovou polevou, zbylá neozdobená srdíčka potřeme rozmíchaným džemem a slepíme k sobě s nazdobenými srdíčky.
Srdíčka můžeme také jen připravenou polevou potřít nebo je potřít bílkem a posypat barevnou cukrovou rýží.