REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citronová srdíčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečená srdíčka z lineckého těsta, slepovaná džemem, zdobená bílkovou polevou.


Ingredience:
400 ghladké mouky
250 gtuku Hery
120 gmoučkového cukru
2 lžícecitronové šťávy
3 ksžloutků
1 ksvanilkového cukru
nastrouhaná kůra z 1 citronu
špetka soli
Na polevu:
1 lžícecitronové šťávy
100 gmoučkového cukru
1 ksbílku
růžová potravinářská barva
Na náplň:
150 gmalinového džemu

Postup:

1. Hladkou mouku prosijeme s moučkovým cukrem, přidáme na menší kousky nakrájenou heru, žloutky, vanilkový cukr, špetku soli, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, vše promícháme a zpracujeme na hladké nelepivé těsto, které dáme do chladu na 1 hodinu odležet
2. Potom těsto rozválíme na 3 mm silný plát, z kterého vykrájíme srdíčka, rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dorůžova (asi 10 minut), na kovové mřížce necháme vychladnout
3. Z bílku, moučkového cukru a citronové šťávy utřeme polevu, polovinu polevy obarvíme na růžovo, kterou přendáme do sáčku a ustřihneme malý růžek
4. Polovinu upečených srdíček ozdobíme pomocí sáčku bílou nebo růžovou polevou, zbylá neozdobená srdíčka potřeme rozmíchaným džemem a slepíme k sobě s nazdobenými srdíčky.

Doporučení:

Srdíčka můžeme také jen připravenou polevou potřít nebo je potřít bílkem a posypat barevnou cukrovou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Pečivo jako čerstvé i na velikonoční pondělí

Není nad čerstvé pečivo k snídani. Ne vždy má však člověk možnost zajít ráno do pekárny a dopřát si křupavé rohlíky či chléb. Jak se tedy o pečivo postarat, aby i na Velikonoční pondělí bylo jako čerstvé? Jak pečivo skladovat, aby již druhý den nezkamenělo nebo jej nezdobila plíseň? Stačí pár jednoduchých pravidel a na pečivu bude možné si pochutnávat i několik dní po jeho nákupu.

číst dále ...

Dvanáct tisíc franků tomu, kdo dokáže konzervovat potraviny

O tom, že je dobré mít doma zásoby potravin, jsme se momentálně všichni přesvědčili. Věděl to už Napoleon Bonaparte, který se v roce 1795 rozhodl odměnit kohokoliv, kdo najde způsob, jak uchovat čerstvé jídlo pro armádu. Výzvy se tehdy chopil pařížský kuchtík, který se nechal inspirovat vínem. Proč by se jídlo nedalo udržovat v lahvích? S touto myšlenkou si nedal pokoj celých patnáct let, až přišel na princip zavařování. Ještě tentýž rok na druhé straně kanálu La Manche přišel britský obchodník s nápadem, že místo skla použije plech. A začalo se vesele konzervovat.

číst dále ...

S kuchařem po Evropě – Irsko: Dušené skopové maso se zeleninou a bramborami

Video recept z irské kuchařky. S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáme tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Tento recept nás zavede na ostrov, tentokrát na severozápadě Evropy – do Irska.

číst dále ...

Domácí kuchyně za nízkou cenu až domů. Košík.cz začal rozvážet dotovaná hotová jídla, nabídku bude měnit každý týden

Na jedné straně stovky tisíc domácností v karanténě, na straně druhé gastronomické provozy, které jsou v současnosti závislé na rozvozu potravin a mají miliony korun v nezpracovaných zásobách. Online supermarket Košík.cz proto spustil novou platformu Hotovky Košík, která umožní lidem objednávat hotové jídlo s dovozem domů pomocí kurýrů DoDo. Jídlo, které je z prvotřídních surovin, bude s ohledem na situaci prodáváno i distribuováno za nákladovou cenu, tak aby si rodiny mohly dovolit nákup vícero porcí a pro rozvoz bude mimo jiné využito také dobrovolníků. O menu budou navíc rozhodovat sami zákazníci – měnit se bude každý týden.

číst dále ...

S kuchařem po Evropě – Portugalsko: Kalamáry plněné sýrem s grilovanou zeleninou

S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáme tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Tímto video receptem se podíváme do země nacházející se na Pyrenejském poloostrově – do Portugalska.

číst dále ...

S kuchařem po Evropě – Česko: Pstruh po mlynářsku s pohankovým rizotem

S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáváme aktuálně tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Tento video recept je ale od nás z Česka! Recept na pstruh po mlynářsku zná asi každý, ale již málo koho napadne ho podávat s pohankovým rizotem. Tuto kombinaci musíte rozhodně vyzkoušet!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy