Řezy z mouky, cukru, másla a žloutků, potřené džemem a bílkovou polevou.
Ingredience:
210 g | hladké mouky |
140 g | másla |
70 g | moučkového cukru |
2 ks | žloutků |
máslo na vymazání plechu | |
hladká mouka na plech | |
rybízový džem na potření | |
Na polevu: | |
140 g | cukru krupice |
140 g | mletých vlašských ořechů |
3 ks | bílků |
Postup:
1. Z prosáté hladké mouky, moučkového cukru, změklého másla a žloutků vypracujeme hladké těsto
2. Rozválíme na máslem vymazaném, hladkou moukou vysypaném plechu a potřeme rybízovým džemem
3. Navrch rozetřeme polevu z ušlehaných bílků, krupicového cukru a na jemno mletých vlašských ořechů
4. Dáme do trouby a pečeme při 180 °C 15 – 20 minut a ještě teplé nakrájíme na řezy.