REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Císařské mandlové rolíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Do růžova upečené rohlíčky z mouky, cukru, mandlí, másla a mandlového likéru, obalené v moučkovém a vanilkovém cukru.


Ingredience:
250 ghladké mouky
210 gmásla
140 gmletých mandlí
70 gmoučkového cukru
trochu mandlového likéru
tuk na plech
moučkový a vanilkový cukr na obalení

Postup:

1. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme na jemno mleté mandle, moučkový cukr, změklé na menší kousky nakrájené máslo, mandlový likér a vypracujeme vláčné těsto
2. Z těsta vyválíme váleček, který nakrájíme na stejně velké kousky, ze kterých vytvarujeme rohlíčky
3. Pak rohlíčky přendáme na tukem vymazaný plech, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova (asi 15 minut)
4. Ještě horké obalíme v moučkovém cukru promíchaném s vanilkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy