Do růžova upečené rohlíčky z mouky, cukru, mandlí, másla a mandlového likéru, obalené v moučkovém a vanilkovém cukru.
Ingredience:
250 g | hladké mouky |
210 g | másla |
140 g | mletých mandlí |
70 g | moučkového cukru |
trochu mandlového likéru | |
tuk na plech | |
moučkový a vanilkový cukr na obalení |
Postup:
1. Na vál prosijeme hladkou mouku, přidáme na jemno mleté mandle, moučkový cukr, změklé na menší kousky nakrájené máslo, mandlový likér a vypracujeme vláčné těsto
2. Z těsta vyválíme váleček, který nakrájíme na stejně velké kousky, ze kterých vytvarujeme rohlíčky
3. Pak rohlíčky přendáme na tukem vymazaný plech, vložíme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova (asi 15 minut)
4. Ještě horké obalíme v moučkovém cukru promíchaném s vanilkovým cukrem.