REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citronové sušenky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené sušenky z mouky, žloutků, másla, cukru a citronové kůry, polité polevou, ozdobené vlašskými ořechy a pistáciemi.


Ingredience:
250 ghladké mouky
150 gmásla
100 gmoučkového cukru
1 lžičkanastrouhané citronové kůry
2 ksžloutků
špetka mleté skořice
hladká mouka na vál
Na polevu:
1 lžícehorké vody
300 gmoučkového cukru
šťáva z 1 citronu
Na dohotovení:
60 gnasekaných loupaných pistácií
půlky vlašských ořechů

Postup:

1. Z prosáté hladké mouky, moučkového cukru, žloutků, změklého na menší kousky nakrájeného másla, na jemno nastrouhané citronové kůry, špetky mleté skořice vypracujeme tužší těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30 minut v lednici odpočinout
2. Potom těsto vyválíme na pomoučeném vále na plát silný zhruba 6 mm, vykrájíme z něho sušenky, rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 175 °C a pečeme dorůžova
3. Z moučkového cukru, horké vody a citronové šťávy vymícháme hustou polevu (pokud je řídká, přidáme ještě trošku moučkového cukru)
4. Vychladlé sušenky polijeme připravenou polevou, každou ozdobíme půlkou vlašského ořechu a na drobno nasekanými pistáciemi, necháme ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy