Pečené bezlepkové cukroví z hořké čokolády, krupicového cukru, rozinek, vlašských ořechů a vajec, plát těsta pak potřený smetanovým krémem a zatočený do tvaru rolády.
Ingredience:
Rozpis na 10 kusů: | |
180 g | krupicového cukru |
150 g | hořké čokolády |
50 g | rozinek |
25 g | vlašských ořechů |
5 ks | vajec |
špetka soli | |
kakao na posypání | |
pečicí papír | |
Náplň: | |
250 ml | smetany ke šlehání |
20 g | krupicového cukru |
1 ks | ztužovače šlehačky |
Postup:
1. V horké vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu
2. Vlašské ořechy na jemno nastrouháme, rozinky nakrájíme na malé kousky a z bílků vyšleháme pevný sníh
3. Žloutky vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme sůl, rozinky, ořechy, rozpuštěnou čokoládu a sníh z bílků
4. Vše dobře promícháme a hmotu rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem
5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 25 minut
6. Upečený plát sejmeme z plechu, přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout
7. Smetanu vyšleháme se ztužovačem a cukrem na šlehačku
8. Upečený korpus poprášíme kakaem, přikryjeme čistým pečícím papírem a převrátíme
9. Papír, na kterém se pekl sloupneme a vyhodíme
10. Plát potřeme krémem, svineme a uložíme do chladna.