REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jablkové hrudky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánoční cukroví v trochu odlehčené podobě. Je bez mouky, takže skvělé pro bezlepkáře, ale chutnat bude určitě všem!


Ingredience:
Rozpis na cca 25 kusů:
200 govesných vloček
2 lžícestrouhaného kokosu
1 lžícekokosového oleje
1 hrstrozinek
Na náplň:
100 gkvalitní čokolády (s vysokým podílem kakaa)
1 lžícekokosového oleje

Postup:
  1. Do nádoby mixéru nasypeme vločky, rozmixujeme je na prášek, jablka nastrouhejte na jemném struhadle
  2. V míse smícháme vločkový prášek s nastrouhanými jablky, kokosovým olejem, strouhaným kokosem a rozinkami
  3. Hmotu pomocí lžičky klademe na plech vyložený papírem na pečení, jednotlivé hromádky dáváme kousek od sebe, aby se nespojily
  4. Uprostřed každé hromádky utvoříme, například obrácenou vařečkou, důlek
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C tak 25 minut
  6. Prochladlé cukroví plníme čokoládou rozpuštěnou například v misce v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni spolu se lžící kokosového oleje, necháme ztuhnout
  7. Jablkové hrudky skladujeme v uzavřené nádobě, v chladu.
Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy