REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Jahodovo-ovesné knoflíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další z odlehčených receptů z dílny NATUR HOUSE. Jedná se o zdravější, odlehčenou variantu vánočního cukroví.


Ingredience:
3 šálkymletých nebo mixovaných ovesných vloček
3 lžícemletého lněného semene
1 lžíceprášku na pečení
1 lžičkamleté skořice
1/2 lžičkymletého muškátového oříšku
1/2 lžičkymletého hřebíčku
3/4 šálkuořechů
3/4 šálkuvody
8 kspokrájených datlí
1 ksmenší jablko
jahodový džem DIETESSE.3

Postup:
  1. Ve větší míse smíchejte půl šálku ovesných vloček, prášek na pečení a koření. Odložte stranou.
  2. V jiné míse smíchejte mleté lněné semeno, vodu, strouhané jablko, celé balení jahodového džemu DIETESEE.3 a zbylých ovesných vloček. Smíchejte a utvořte těsto, které vlijete do mísy se suchými ingrediencemi. Dobře promíchejte.
  3. Přidejte datle a ořechy sekané na kousky nebo mixované. Směs by měla být mírně vlhká.
  4. Připravte si dva plechy pokryté pečicím papírem.
  5. Čajovou lžičkou nabírejte směs a na papíru tvořte menší knoflíčky. Troubu si mezitím rozehřejte na 180 °C.
  6. Pečte asi 15 až 20 minut nebo do doby, dokud vlhká směs dostatečně vyschne a zpevní a mírně zezlátne.
Doporučení:

Knoflíčky si také můžete zdobit sušenou brusinkou, goji nebo mandlí.

Poznámka:

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy