Kostky z upečených korpusů potřených džemem a krémem, namočené v rozpuštěné barevné polevě, ozdobené fíky.
Ingredience:
260 g | bílků |
170 g | cukru krupice |
70 g | hladké mouky |
70 g | strouhaných lískových oříšků |
Na náplň: | |
2 lžíce | brandy nebo rumu |
250 g | másla |
100 g | moučkového cukru |
100 g | fíkového džemu |
Na dohotovení: | |
200 g | bílé čokoládové polevy |
červená potravinářská barva | |
čerstvé fíky na ozdobení |
Postup:
1. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na tuhý sníh, pak zlehka vmícháme hladkou mouku s na jemno nastrouhanými lískovými oříšky
2. Hmotu rozdělíme na polovinu, rozetřeme na 2 plechy vyloženými pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 220 °C a pečeme asi 8 minut, po vychladnutí sundáme pečicí papír, každý korpus vodorovně rozřízneme a vzniknou nám 4 pláty
3. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a brandy nebo rumem dohladka
4. Pláty potřeme fíkovým džemem a slabou vrstvou krému, položíme je na sebe, povrch potřeme džemem a v lednici necháme ztuhnout
5. Potom nakrájíme na kostky o velikosti 5×5 cm, namočíme v rozpuštěné čokoládové polevě narůžovo obarvené, uložíme do papírových košíčků a ozdobíme kousky fíků.