REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fíkové kostky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kostky z upečených korpusů potřených džemem a krémem, namočené v rozpuštěné barevné polevě, ozdobené fíky.


Ingredience:
260 gbílků
170 gcukru krupice
70 ghladké mouky
70 gstrouhaných lískových oříšků
Na náplň:
2 lžícebrandy nebo rumu
250 gmásla
100 gmoučkového cukru
100 gfíkového džemu
Na dohotovení:
200 gbílé čokoládové polevy
červená potravinářská barva
čerstvé fíky na ozdobení

Postup:

1. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na tuhý sníh, pak zlehka vmícháme hladkou mouku s na jemno nastrouhanými lískovými oříšky
2. Hmotu rozdělíme na polovinu, rozetřeme na 2 plechy vyloženými pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 220 °C a pečeme asi 8 minut, po vychladnutí sundáme pečicí papír, každý korpus vodorovně rozřízneme a vzniknou nám 4 pláty
3. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a brandy nebo rumem dohladka
4. Pláty potřeme fíkovým džemem a slabou vrstvou krému, položíme je na sebe, povrch potřeme džemem a v lednici necháme ztuhnout
5. Potom nakrájíme na kostky o velikosti 5×5 cm, namočíme v rozpuštěné čokoládové polevě narůžovo obarvené, uložíme do papírových košíčků a ozdobíme kousky fíků.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy