Světlé a kakaové těsto rozválené na plát, slepené rozšlehaným bílkem, stočené do rolády, nakrájené na plátky a upečené v troubě.
Ingredience:
Na světlé těsto: | |
210 g | hladké mouky |
140 g | tuku Hery |
70 g | moučkového cukru |
2 ks | žloutků |
1 balíček | vanilkového cukru |
1 lžička | citronové šťávy |
citronová kůra | |
špetka soli | |
Na tmavé těsto: | |
210 g | hladké mouky |
140 g | tuku Hery |
70 g | moučkového cukru |
2-3 ks | žloutků |
1 lžíce | kakaa |
1 balíček | vanilkového cukru |
špetka soli | |
bílek na potření těsta |
Postup:
1. Připravíme světlé těsto; změklou na kousky nakrájenou Heru utřeme s moučkovým cukrem i vanilkovým cukrem a našlehanými žloutky, pak přidáme prosátou hladkou mouku se špetkou soli, citronovou kůru, citronovou šťávu, promícháme a vypracujeme hladké těsto
2. Připravíme tmavé těsto; na kousky nakrájenou změklou Heru utřeme s moučkovým cukrem i vanilkovým cukrem a našlehanými žloutky, pak přidáme prosátou hladkou mouku se špetkou soli, kakao, promícháme a vypracujeme těsto
3. Obě těsta necháme asi 1 hodinu odpočinout a pak z každého zvlášť vyválíme slabší obdélníkový plát
4. Spodní plát potřeme rozšlehaným bílkem, nahoru položíme druhý plát, dobře k sobě přitlačíme, pak horní plát také potřeme rozšlehaným bílkem, svineme v pevnou roládu, kterou zatočíme do alobalu a necháme v chladničce ztuhnout
5. Pak ostrým nožem nakrájíme asi 5 mm silné plátky, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do trouby a pečeme při 170 °C 8-10 minut.